Processons de Setmana Santa

Divendres Sant
Descripció

Divendres Sant es celebren dos processons:

El Viacrucis, que surt a les set del matí, amb les imatges de la Verònica, el Sant Crist (portat a pols) i la Mare de Déu dels Dolors. Es pot dividir amb dos etapes diferents. Fins l’ermita del Calvari, resant el Sant Rosari i les estacions del Viacrucis. El retorn a l’església es fa per una escalinata que va des del Calvari al castell dels Entença, quant les tres imatges estan dins l’escalinata  surten els tabals i a l’arribar a baix es toca una melodia composta expressament per Ferran Roca, amb sac de gemecs.

El Viacrucis es va declarar per part del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre com a “Acte d’Interès Comarcal”. La seva antiguitat està documentada des del 1756.

La processó del Sant Enterrament es celebra Divendres Sant a les 10 del vespre, amb la desfiada de: Grup de percussió; pas de l’Entrada a Jerusalem ‘ruquet’; pas de l’Oració a l’Hort ‘Oliveret’; pas de Jesús al Pretori ‘Pilat’; pas de Carrer de l’Amargura ‘Verònica’; Sant Crist; la Pietat; pas de Jesús al sepulcre ‘Llitera’; pas de la Soledat ‘Dolorosa’, a més de diferents estendards, creus, senyores amb ‘xulona’ i vestes.