floració mora ebre

LA RIBERA EN FLOR

Del 7 al 31 de març
Descripció

La floració dels presseguers està a punt de començar a la Ribera d’Ebre!

Comparteix la floració amb nosaltres a #LaRiberaenFlor 

T’has imaginat mai passejar en un món de color rosa?

D’aquí unes setmanes la Ribera d’Ebre es vestirà de gala gràcies a la floració dels arbres fruiters. Cada vegada són més els qui ens visiteu per deixar-vos seduir per aquest espectacle cromàtic, un regal de la natura que, enguany, acompanyem de cultura, d’esport i de degustació de productes locals. Diferents municipis de la nostra comarca han preparat experiències perquè pugueu gaudir d’un espectacle únic.

Les activitats són dissenyades de forma exclusiva durant el període de floració, previstes per al mes de març, però subjectes a la climatologia. Hi poden haver modificacions en les dates. 


EXPERIÈNCIES ROSA


??  #LaRiberaenFlor en bicicleta (del 7 al 31 de març) – BENISSANET

Descripció de la ruta: Us proposem fer una passejada en bicicleta pels paisatges planers del poble de Benissanet per contemplar la bellesa dels paisatges en flor, conèixer el refugi antiaeri de la Font Gran de Benissanet i  degustar els típics pastissets de la comarca. Tot això, acompanyats de monitoratge especialitzat i amb tot l’equipament necessari (casc, bicicleta de lloguer i assegurança).

Lloc de sortida: Centre Cultural Artur Bladé

Durada: 7 km d recorregut en bicicleta (1 hora i 30 minuts). Visita al refugi antiaeri de la Font Gran de Benissanet ( 35 minuts)

Dates i horaris: Del 7 al 31 de març. Tots els dies.

Preu per persona

 • 17€ per persona sempre amb reserva prèvia.
 • Per grups a partir de 10 persones el preu serà de 15€
 • Lloguer de carret per portar nens a la bici: 15€ amb (capacitat per 2 nens)
 • Lloguer cadireta per nens: 3€

Reserves i més informació: Cal reservar al Centre Cultural Artur Bladé. Benissanet. Tel.  977 407 915; a/e: rmartinez@benissanet.cat


?? #LaRiberaenFlor a peu (del 7 al 31 de març) – BENISSANET

Descripció de la ruta: Us proposem conèixer els paisatges en flor de Benissanet a través d’una caminada guiada acompanyats d’autèntics coneixedors de la comarca. Es tracta d’una experiència que recorre les rutes de pagès i el Camí de Sirga.

Lloc de sortida: Centre Cultural Artur Bladé.

Durada: El recorregut és d’aproximadament 2,5 km amb una durada de menys d’una hora.

Dates i horaris: Del 7 al 31 de març. Tots els dies

Preu per persona:

 • 4€
 • Grups preu a determinar en el moment de la reserva.

Reserves i més informació: Centre cultural Artur Bladé de Benissanet. Tel.  977 407 915

Aquesta experiència també es pot combinar amb la visita al refugi antiaeri de Benissanet, la visita al castell i el Cap de Vila de Miravet o bé als espais de la batalla de l’Ebre i al poblat ibèric del Castellet de Banyoles. Mes informació i reserves sobre les experiències combinades: Tarvitur. Tel. 691 561 868. tarvitur@gmail.com


??#LaRiberaenFlor pel pas de barca (9, 10, 16 i 17 de març) – FLIX

Matí

A Flix us proposem accedir a través del pas de barca a una de les zones de floració més belles de la Ribera nord, el pla d’Ini. Conforma un conglomerat d’arbres fruiters que sembla que juguin a fer la flor més bonica i vistosa. En finalitzar farem un tast de vermut al pas de barca, un dels darrers que queden a Catalunya.

Hora d’inici: 10.45 hores

Lloc de trobada: Pas de Barca (Passeig de l’Ebre)

Durada: 2 hores (aproximadament)

Preu: 7€/persona

Dinar

Un cop finalitzada l’activitat us proposem dinar en dos restaurants del poble. Si hi esteu interessats cal que ho indiqueu en el moment de fer la reserva i en 3 dies d’antelació.

Preu

 • Dinar al restaurant Ànima (cuina moderna): Menú d’entre 18€ i 20€
 • Dinar restaurant Casa Castro (cuina tradicional): Menú de 15€

Tarda

Després de dinar tenim més activitats per vosaltres, us proposem visitar el ric patrimoni cultural de Flix. Els dies 9 i 16 (dissabtes) visitarem el Castell Nou i el refugi antiaeri, ambdós vestigis de la Guerra Civil i la batalla de l’Ebre. Els dies 10 i 17 (diumenges) visitarem el nucli antic de la població (església, molí d’Oriol, carrers i places emblemàtiques).

Horari d’inici: 16.00 hores

Durada: 2 hores (aproximadament)

Preu: 5€

Reserves i més informació: Al telèfon 654 65 19 66 o al correu associaciolacana@gmail.com.


?? #LaRiberaenFlor tastant rosa – VINEBRE

Descripció: La proposta que us fem combina una sortida a la natura amb un petit tast de vins rosats al costat dels arbres florits. Farem un recorregut de 3 km, a peu, per camins asfaltats i pistes de terra, de dificultat fàcil, pel mig del camp, admirant els diferents paisatges.

Dates i horaris: Diumenge dia 10,17 i 24 de març. El punt de trobada serà al pàrquing del camp de futbol, a les 10.45 hores per sortir a les 11 hores.

Preu per persona: 5 €

Més informació i reserves:  Cal fer reserva prèvia. Tel: 638 570 163(Francesc A. Lavega) o bé al 977 405 915 (Ajuntament de Vinebre). A/e: turisme@scultur-fl.cat.


?? #LaRiberaenFlor fent touring per la comarca – TOTA LA COMARCA

Una de les formes de gaudir de la floració a la Ribera d’Ebre és a través de rutes en cotxe o touring. En el mapa podeu visualitzar les carreteres i les pistes que permeten admirar els paisatges en flor de la comarca, així com també aquells punts que permeten observar les millors vistes panoràmiques. El mapa permet distingir les diferents zones de floració de la comarca en funció de l’espècie: l’ametller, el presseguer o el cirerer.

Podeu contemplar aquest espectacle resseguint les principals carreteres de la comarca amb vehicle, com ara la C-12, que creua de nord a sud la comarca; la C-44, que s’enfila vers la serra de Tivissa i Llaberia; la T-324, que uneix Móra d’Ebre amb Benissanet i Miravet, o desplaçant-vos fins al pla d’Ini de Flix, situat a la zona sud del gran meandre. En ruta per la comarca és altament recomanable aturar-se al jaciment ibèric del Castellet de Banyoles, des d’on s’observa la vista panoràmica més bonica de la Cubeta de Móra i on tota aquesta catifa queda als nostres peus. Per observar les vistes cal anar a peu fins al final del jaciment. Baixa’t el mapa en alta definició.

 

RECOMANACIONS

Us recomanem descobrir la floració a la Ribera d’Ebre a través de les activitats guiades d’aquesta pàgina, especialment dissenyades per a la floracIó.

Si voleu anar per lliure us proposem que ho feu a traves d’alguna de les rutes de touring incloses al mapa de floració. I cal que tingueu present:

 • Es pot circular per les carreteres i principals pistes indicades, però sense entrar als camps florits, són propietats privades.
 • Cal respectar els arbres i la seva flor.
 • No existeixen rutes de floració senyalitzades, per això totes elles son acompanyades de serveis de guia.