mora ebre turisme

Tasta

sabors d'una terra que m'abraça

clotxa ribera ebre

La Clotxa

El meu plat preferit

...a Móra d’Ebre he saludat des d’antuvi a musulmans, cristians i jueus, deixeu-me que us expliqui tot el que he après d’ella quan viatjo cap a la Mediterrània...

RIU EBRE
Descripció

Cada territori té el seu plat típic i a Móra d’Ebre i la Ribera d’Ebre és la clotxa.

clotxa ribera

Recordo quan la clotxa la començaren a preparar els pagesos al tros, amb la voluntat de barrejar els ingredients que més a mà tenien. El pa de pagès, la ceba, el tomàquet i l’all s’acompanyen d’arengada o sardina de casco i es rega amb un bon raig d’oli d’oliva.

A mig pa de pagès se li treu part de la molla, s’omple amb els ingredients prèviament passats per la brasa, es rega amb oli i es tapa de nou amb la molla que s’havia tret al principi.

M’agrada veure com la clotxa ha evolucionat en la seua forma de preparar-la.  Pot combinar-se amb molts ingredients, els més emprats són llonganissa, baldana i cansalada. També presenta una variant que m’encanta, presentada com una espardenya, s’anomena clotxada. Els restauradors posen a taula la clotxa més tradicional i moderna durant les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa.

Us asseguro que per la seua senzillesa la clotxa està boníssima. És el meu àpat preferit a l’hivern i mai em perdo la Festa de la Clotxa.

Festa de la Clotxa (8 d'abril) - Jornades Gastronòmiques fins al 6 de maig

Agenda

Festa de la Clotxa

clotxa ribera

Jornades Gastronòmiques de la Clotxa

Tasta

sabors d'una terra que m'abraça

oli mora ebre

L'Oli

Essència mediterrània
pressec mora ebre

El Préssec

Els dolços d'estiu