Processons de Setmana Santa

Móra d’Ebre és un dels pocs pobles de la comarca que celebra processons per Setmana Santa. El Viacrucis es va declarar per part del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre com a “Acte d’Interès Comarcal”. La seva antiguitat està documentada des del 1756.

El Viacrucis, que surt a les set del matí, amb les imatges de la Verònica, el Sant Crist (portat a pols) i la Mare de Déu dels Dolors. Es pot dividir amb dos etapes diferents. Fins l’ermita del Calvari, resant el Sant Rosari i les estacions del Viacrucis. El retorn a l’església es fa per una escalinata que va des del Calvari al castell dels Entença, quant les tres imatges estan dins l’escalinata surten els tabals i a l’arribar a baix es toca una melodia composta expressament per Ferran Roca, amb sac de gemecs.

També celebrem la processó del Sant Enterrament el Divendres Sant a les 10 del vespre, amb la desfiada de: Grup de percussió; pas de l’Entrada a Jerusalem ‘ruquet’; pas de l’Oració a l’Hort ‘Oliveret’; pas de Jesús al Pretori ‘Pilat’; pas de Carrer de l’Amargura ‘Verònica’; Sant Crist; la Pietat; pas de Jesús al sepulcre ‘Llitera’; pas de la Soledat ‘Dolorosa’, a més de diferents estendards, creus, senyores amb ‘xulona’ i vestes.

Consulta totes les processons de la comarca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *