mora ebre turisme

Les millors propostes

les has de viure

kayak memory

kayak & Memory, la lluita dels pontoners

Enblau

...a Móra d’Ebre he saludat des d’antuvi a musulmans, cristians i jueus, deixeu-me que us expliqui tot el que he après d’ella quan viatjo cap a la Mediterrània...

RIU EBRE
Descripció

Durant la batalla de l’Ebre vaig jugar un paper molt important. Amb els ponts dinamitats per evitar l’avanç de les tropes franquistes, vaig convertir-me en la primera línia de front. En una agosarada maniobra, de matinada i en condicions precàries, les tropes republicanes em creuaven sigil·losament, iniciant així la batalla més llarga i més dura de la Guerra Civil Espanyola.

En aquesta Kayak and Memory els joves d’Enblau i els guies de Terra Enllà, us proposen conèixer, des de dins meu, un dels episodis històrics més recents i a la vegada durs que plegats hem hagut de viure: la batalla de l’Ebre.

kayak and memory

El paisatges fluvials que esculpeixo foren escenari de fets històrics i vivències dels autèntics protagonistes, d’aquells qui van viure la guerra de prop amb mi, que us explicaran amb detall. Durant el trajecte entre Móra d’Ebre i Miravet recordareu la batalla de l’Ebre, el pas de les tropes republicanes i la lluita dels pontoners, els quals recordo sempre capficats en mantenir unides les meus dues ribes. Recordareu també figures com la de l’escriptor i poeta miravetà Roc Llop, supervivent dels camps nazis de Gusen-Mauthausen.

ebre

Aquesta activitat es realitza conjuntament amb l’empresa de guiatges històrics Terra Enllà, especialitzats en la Guerra Civil Espanyola.

 

Properes edicions: 11 i 18 d'agost
4 hores
Des de 25€ per persona (consulteu-ho)
13km
Baixa
info@enblau.cat

Experiències relacionades

birdwatching riu ebre piragua mora turisme

Birdwatching en piragua

Enblau
kayak memory

Kayak and memory, un riu republicà

Enblau
pont mora ebre arcades

Pont d'arcades

Un cor que ens uneix

Les millors propostes

les has de viure

kayak memory

Kayak and memory, un riu republicà

Enblau

Ruta pel nucli antic

Proposta lliure
mora ebre

Ruta pel Balcó de l'Ebre

Proposta lliure
birdwatching riu ebre piragua mora turisme

Birdwatching en piragua

Enblau

La Móra de l'Ebre, la gran vila oblidada

Tarvitur