mora ebre turisme

Les 4 estacions

tot canvia...

floració ribera ebre

Primavera

El país rosa

...a Móra d’Ebre he saludat des d’antuvi a musulmans, cristians i jueus, deixeu-me que us expliqui tot el que he après d’ella quan viatjo cap a la Mediterrània...

RIU EBRE
Descripció

De tots els rius em sento el més privilegiat, per molts motius, però especialment pels paisatges que em regala la Cubeta de Móra quan la travesso. Aquí el paisatge no varia només en funció de l’estació de l’any sinó que ho fa cada dia i això només ho puc concebre com un regal.

És un regal de recompensa d’aquells qui entrego les meues aigües. Són els arbres fruiters que enjardinen les zones més planeres de la Cubeta de Móra i els boscos de ribera que em vesteixen durant el meu camí.

floració ribera ebre
Móra d’Ebre i la Picossa envoltats de rosa

 

És quan s’aproxima la primavera quan el paisatge que m’envolta treu el seus vestits de gala; la Cubeta de Móra es transforma en una gran catifa de tons blancs i rosats gràcies a la floració dels arbres fruiters. Tot un espectacle d’aromes, colors i llums que dura gairebé tres mesos. Els ametllers són els primers en treure flor al febrer; els presseguers, continuen el procés a principis de març, i els cireres clouen la funció fins a principis d’abril.

 

floracio ribera
Vista de la Cubeta de Móra des de l’ermita de Sant Pau de Móra la Nova

 

La localització geogràfica i l’altitud, vora el Mediterrani i a pocs metres sobre el nivell de mar, en determina el clima de la Cubeta de Móra, fent que sigui la primera gran zona de Catalunya amb conreus de fruita dolça que treu flor. A més, aquesta terra que rego i travesso, és una de les zones productores de préssec més important de Catalunya, liderada per Benissanet.

 

floracio ribera
Camp de presseguers després d’aclarir-lo

 

La primavera és doncs el moment ideal per venir-nos a visitar, ja que el rosa ho envaeix tot i fa que qualsevol experiència sigui encara més enriquidora. A sota us proposo les experiències que us permetran endinsar-vos a #LaRiberaenFlor. I aquí trobareu totes les propostes per gaudir de la floració a tota la comarca.

 

De meitats de febrer fins a l'abril

Agenda

Festa de la Clotxa

clotxa ribera

Jornades Gastronòmiques de la Clotxa

Experiències relacionades

floracio ribera

GR99 - Un jardí de color rosa

Proposta lliure

Les 4 estacions

tot canvia...

Tardor

El país daurat

Estiu

El país verd
mora ebre turisme

Hivern

El país blanc