La Ribera en flor

Del 2 al 10 de març de 2024
Descripció

La regidora Lorena Sastre reivindica la importància del paisatge i de la pervivència del món rural i el sector primari

23 de febrer de 2024

L’Ajuntament de Móra d’Ebre participarà per primera vegada en els actes ‘la Ribera en flor‘, organitzada pel Consell Comarcal i que posa en valor la floració i colors de Ribera i perfum de l’Ebre amb una experiència oberta a la ciutadania i visitants. “Estem satisfets d’aquesta primera experiència i us convidem a descobrir la màgia de la temporada de floració a la nostra població. Les flors omplen els camps de colors intensos, creant un espectacle visual que no us podeu perdre“, explica la regidora de Turisme i Comerç, Lorena Sastre.

Per a Sastre “aquest tipus d’iniciatives reivindiquen el món rural, el turisme local i els nostres comerços, a la vegada que posen en valor la innegable bellesa paisatgística del nostre entorn“. En un moment on es qüestiona la importància del sector primari, des de l’Ajuntament recorden com “la nostra realitat seria ben diferent si els nostres avantpassats no hagueren donat a l’alimentació, a la cura i modelatge de la terra la importància que es mereix. Per això som hereus d’aquesta tradició i cultura que volem mantenir i donar-li rellevància amb experiències i activitats a les portes de la primavera“, ha afegit.

L’Ajuntament de Móra d’Ebre i Tarvitur Guiatges i Experiències Culturals proposen una visita de natura per descobrir la floració del préssec en el seu moment àlgid, gaudint del perfum i d’aquells colors propis de l’inici de la primavera. Una panoràmica de record de la Foia o Cubeta de Móra des de la riba dreta de l’Ebre.

La floració a Móra d’Ebre la visualitzem com l’ebrenca: els camps florits en tota la vall governada pel riu, flors rosa i violeta que inunden arbres i riques terres des d’una panoràmica de vertigen dalt del penya-segat que obre l’Ebre. L’experiència s’acomiadarà amb una degustació de productes locals (vi, oli i pastisset). ‘Floració, colors de Ribera i perfum de l’Ebre. L’Ebrenca i paisatgística a Móra d’Ebre” visitarà diverses partides segons l’oratge i l’espectacularitat en el procés del fenomen natural: finques de préssec a les Molineres. Les dates quedaran subjectes a l’evolució de la climatologia.

➡️ Lloc de sortida: Institut de Móra d’Ebre (Per darrere, Av. Diputació). Durada: 1:30 h

🕑 Dates i horaris: Dissabtes 02 i 09 de març, 16:00 h.

Diumenges: 3 i 10 de març, 16:00 h.

Més informació i reserves:

691561868 (Vicens). tarvitur@gmail.com

🔺 Cal reserva prèvia.

🌸 Animeu-vos a compartir les vostres fotos i experiències a les xarxes socials, per inspirar a altres a unir-se a nosaltres en aquesta celebració de la primavera. #LaRiberaenFlor #MoradEbre

13_Mora-dEbre