Jornades Gastronòmiques de la Clotxa

Fins al 14 d'abril
Descripció

 

La clotxa és el nostre plat tradicional per excel·lència de la Ribera d’Ebre, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la nostra gastronomia.

La clotxa la preparaven els pagesos al camp, amb la voluntat de barrejar els ingredients que més a mà tenien. El pa de pagès, la ceba, el tomàquet i l’all s’acompanyen, tradicionalment, d’arengada o sardina de casco i es rega amb un bon raig d’oli d’oliva. A mig pa de pagès se li treu part de la molla, s’omple amb els ingredients prèviament passats per la brasa, es rega amb oli i es tapa de nou amb la molla que s’havia tret al principi.

clotxa ribera ebre


La Festa de la Clotxa donà inici, el dia 17 de març, a la presència de la clotxa a bona part dels restaurants de la comarca que, fins al 14 d’abril, en forma de jornades gastronòmiques, incorporen en les seves cartes i menús aquesta recepta tradicional i diverses variants de la mateixa. A Móra d’Ebre hi participen el restaurant gastronòmic La Creu i el restaurant Turú.

VEURE MENÚS DE LES JORNADES GASTRONÒMIQUES

 

festa clotxa 2019